Biografie Susanne Heering

Haar talenten 

Presenteren: ze brengt ingewikkelde zaken op een speelse en eenvoudige manier over het voetlicht, of het nou voor de camera is of voor een zaal. 

Programmamaken: ze doet samenstelling, redactie en presentatie van tv programma's. 

Programma-ontwikkeling: voordat ze programma's maakt, ontwikkelt ze het programma samen met externe opdrachtgevers.

Voorzitten: met humor en scherpte stimuleert ze de gespreksdeelnemers tot bondige en relevante uitspraken: ze speelt de mensen niet tegen elkaar uit maar werkt aan wederzijds begrip. 

 

Haar ervaringen

Bij het maken van de nu al ruim 45 afleveringen voor het programma De Buitenlucht (nog regelmatig te zien bij Amsterdamse stadszender AT5), doet zij veel kennis op van ontwikkeling van landschap en natuur in en rond de stad (sinds 1999).

Als een van de makers van het programma Aanbouw ( AT5) leerde ze de wereld kennen van architectuur, ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling (sinds 1997).

Door vele conferenties over uiteenlopende onderwerpen te presenteren en voor te zitten, leerde ze hoe je voor verschillende soorten publiek een onderwerp serieus en luchtig kunt benaderen (sinds 2003).

De samenstelling en presentatie van 32 afleveringen van het programma Was ik maar Ouder maakte haar bekend met doelgroepenprogramma's en de ouderenzorg (2002).

Al ruim tien jaar verkoopt ze bij het productiehuis van AT5 diverse programma's aan opdrachtgevers en is ze betrokken bij het omzetten van hun wensen en publieke doelstelling in tv- en voorlichtingsprogramma's (sinds 1996).

In 2002 en 2003 bracht het maken en presenteren van Beauty Enzo - over beauty en lifestyle voor Net 5 - haar in contact met commerciele televisie. 

Ook was ze productieleider bij verschillende theaterproducties en werkte ze voor theatergroep Orkater op de Parade (1996 - 2001).

In 1992 studeerde ze af in de Engelse taal-letterkunde en werkte als vertaler van theologische verhandelingen uit het Duits tot juridische stukken uit het Engels.

opdrachtgevers: 

De Amsterdamse Stadszender AT5, De Dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Amsterdam, Stichting Stedenband Amsterdam Managua, De Dienst Waterbeheer en Riolering van de gemeente Amsterdam, de dienst maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam Dienst Landelijk Gebied van het Ministerie van Landbouw en Visserij, Centrum De Balie Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Het muziektheatergezelschap Orkater, Hummelinck Stuurman Theaterbureau.

telefoon 020 7371475
email info@bvgool.nl