Martijn Hillenius

“Ik ben een vrij serieus iemand maar wilde altijd mensen aan het lachen maken. Toen ik jong was, werd het een soort wapen. Ik was niet goed in sport of zo maar kon op deze wijze een mate van populariteit voor mezelf creëren. Toch had ik er tijdens mijn middelbare school tijd nooit echt bij stilgestaan dat je dat ook kon professionaliseren. Dat besef ontstond pas tijdens de vier jaar op de Kleinkunstacademie, tussen mensen die serieus met het vak bezig waren. Hoewel ik het altijd gewild had, begreep ik daar dat het ook echt kon.

Was ik niet naar de Kleinkunst gegaan, dan was ik rechten of geschiedenis gaan studeren. Of Nederlands, ik heb een fascinatie voor taal. Het is leuk om woorden te vinden voor iets wat aanvankelijk moeilijk benoembaar lijkt.

Schrijven doe ik de laatste drie jaar dan ook veel; ik schrijf sketches en liedjes voor tv-programma’s als ‘Het Klokhuis’ en nu mijn eerste soloprogramma. Daarin probeer ik een levensbeschouwer te zijn die ongrijpbare dingen concreet en herkenbaar op een geestige manier weergeeft. In een soloprogramma kun je jezelf niet verschuilen maar de voldoening is des te groter als de volle lach komt. Dat bevestigt elke keer weer mijn bestaansrecht.

Mijn grote wens is, om naast mijn soloprogramma, met vakbekwame soortgenoten een goede comedyserie te maken.”

 

telefoon 020 7371475
email info@bvgool.nl